BT

ELBA\REC is founding partner van de Future City Foundation. Future City Foundation is het eerste smartcitynetwerk dat zich focust op de vraag van de stad. Een vrijplaats voor gemeenten en andere overheden om eigen oplossingen te ontwikkelen én te experimenteren. We zoeken antwoorden door citykenners en techexperts te verbinden, zodat we ideeën kunnen omzetten in concrete slimme oplossingen voor uw stad, dorp of regio.

Publiek-privaat

Future City Foundation is een initiatief van bedrijven en overheden die uitwisseling willen stimuleren van kennis, gedachten, ideeën en oplossingen tussen technologieprofessionals, bestuurders en stedenbouwers. Wij organiseren events waar deze groepen met elkaar in contact komen. Tijdens die events staan de maatschappelijke uitdagingen centraal en laten wij de groepen samen oplossingen bedenken.

Wij organiseren events om de uitwisseling van kennis, ideeën en oplossingen te stimuleren. Bij de Future City Foundation geloven we dat nieuwe technologieën veel voordelen bieden, maar ook risico’s die we moeten erkennen. Samen met onze partners denken we na over de kaders die gesteld moeten worden om deze risico’s te beperken.

 

FIWARE Lab

Future City Foundation heeft zijn eigen FIWARE Lab waar professionals kunnen experimenteren met data en tools. FIWARE is een publiek-privaat partnerschap, geïnitieerd door de Europese Commissie. De Future City Foundation is de eerste FIWARE iHub van Nederland en heeft zitting in de Europese Board van de FIWARE Foundation.

 

Ga naar de website future-city.nl

Klik hier