Programmabureau

Ben je betrokken bij een programma, project, vereniging of stichting die ondersteuning nodig heeft? Wij pakken dat graag voor je op. We zijn nu al het programmabureau voor het Kennislab voor Urbanisme, de Future City Foundation, SKBN en Stichting Steenbreek.

Een duidelijk doel voor ogen

Elke succesvolle organisatie – of dat nu gebundeld is in een project of een stichting – begint met een duidelijk doel voor ogen. Is dat er niet, dan moeten we dat gezamenlijk formuleren. Grote vragen voor ons als programmabureau zijn hoe we het doel dichterbij kunnen brengen, welke doelgroepen we onderscheiden en welke inzet van middelen en/of dienstverlening we voor het doel nodig hebben. We ondersteunen daarbij van brainstorm en het verbinden van groepen tot aan het daadwerkelijke plan, de uitvoering en de evaluatie. We begrijpen hoe je moet ondernemen en groeien. Dat ondernemerschap passen we ook toe als we voor jou het programmabureau neerzetten.

We werken vanuit concrete doelstellingen

Je voelt op je klompen aan dat dit maatwerk is. Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland deelt en ontwikkelt bijvoorbeeld kennis over het verdienvermogen en de ontwikkeling van het vestigingsklimaat. Heel concreet gaat het om de (her-)ontwikkeling en het beheer van werklocaties. Hoe pak je dat aan? Dat terwijl Stichting Steenbreek is begonnen als concreet actieplatform tegen het verharden van de particuliere tuinen. Om negatieve effecten van de verstening op de stedelijke natuur, zoals de afname aan biodiversiteit, tegen te gaan. Inmiddels is Steenbreek verder gegroeid. Ze richten zich nu op maatschappelijke bijdragen aan klimaat, biodiversiteit, sociale cohesie en gezondheid.

Plan op maat

Totaal andere doelstellingen, maar wel een plan op maat en één, gestructureerde aanpak. We maken als programmabureau een jaarplan waarin we de landelijke zichtbaarheid, kennisontwikkeling en leden- en partnergroei in meenemen. We zijn verantwoordelijk voor de dagelijks uitvoering namens het bestuur van jouw organisatie. En we ondersteunen besturen als er juridische, financiële of governance vraagstukken opdoemen. Marketing en communicatie naar de verschillende doelgroepen mogen niet ontbreken. Met gebruik van contentmarketing en al de communicatiemiddelen en mediakanalen die we zelf in huis hebben of kunnen aanwenden. Soms is het bij de planmakerij goed om weer eens terug bij af te gaan. Is mijn organisatie nog wel goed gepositioneerd? Waar wil ik staan en waar sta ik daadwerkelijk? Klopt het beeld van mijn doelgroep bij wat ik daadwerkelijk wil uitstralen? Kortom, laat ons meedenken en vervolgens vooral praktisch doen.

Twee voorbeelden om onze dienstverlening te illustreren

Wil je meer voorbeelden zien? Dan maken wij graag een afspraak om deze te laten zien en je vrijblijvend te vertellen wat wij allemaal voor je kunnen betekenen.
Neem contact op met Arjan Ankerman

SKBN

Programmabureau SKBN

De Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) is al tien jaar dé landelijke kennisalliantie voor de (her)ontwikkeling van toekomstbestendige bedrijventerreinen en andere werkloca...

Stichting Steenbreek

Programmabureau Steenbreek

Als programmabureau voor Steenbreek is ELBA\REC betrokken bij het opzetten van het complete jaarprogramma bestaande uit onder andere PR & communicatie voor de profilering en zichtbaarheid van d...

Verbonden producten & diensten

Ons programmabureau staat niet op zichzelf. Deze is nauw verbonden met andere producten en diensten die wij leveren. Die synergie zorgt ervoor dat wij in de breedte informeren en inspireren.